Нови подробности за трагичната катастрофа край град Баня в Карловско. Припомняме, че тогава три автомобила катастрофираха тежко, а четирима души загубиха живота си.

Две жени бяха сред загиналите. Стана ясно, че една от тях е Евгения Георгиева – жената, за която ви разказахме в разследване на GlasNews.bg.

И четирите жертви са пътували в автомобила-ковчег с марка "Опел", който при маневра, се вряза в дърво. Освен Жени, сред загиналите са майка й, баща й и приятелят ѝ. На място е констатирана смъртта на майката, а малко по-късно стана ясно, че е починал и 62-годишния водач на "Опела". Евгения и приятелят й издъхват в линейката.

Както Ви информирахме, катастрофата стана на 21 май 2022 г., около 18:30 часа, на главен път Пловдив-Карлово, в участъка край гр. Баня, обл. Пловдив. По първоначални данни причина за пътнотранспортното произшествие е маневра за изпреварване от водача на единия автомобил, когато не е било безопасно. Под надзора на Окръжна прокуратура-Пловдив се извършва разследване по досъдебно производство за трагедията.

Прокуратурата разследва катастрофата с четирима загинали край Баня

В началото на този месец, Тина Ивайлова и екипът на GlasNews.bg Ви разказахме за трагичната съдба на Жени, която бе жертва на брутално домашно насилие - тя има две деца от насилника, с когото е живеела по-рано и от когото е успяла да избяга.

"На 18 години някъде аз забременях, бях все още ученичка, ходих на училище, но в момента, в който забременях, започна розовото лека-полека да става сиво. Започна да ме отделя от родителите ми, от приятелите ми. Започна един психически тормоз. Когато родих, започна и физическият тормоз. Побоища, ритници в бъбреците, влачене по земята, синини…", разказа Евгения пред Тина Ивайлова по повод претърпяното домашно насилие.

Тогава Евгения заяви, че не е пускала жалби защото:

"Страхът беше основното нещо, което винаги ме е спирало и това, че все си мислех, че без него не мога. Така ми беше вменил, че без него не мога да се оправя. Беше вменено, че аз го предизвиквам. Започнах да се чудя какво, къде бъркам, какво не правя както трябва, какво трябва да променя, за да се променят взаимоотношенията. Много скоро след това забременях с второто дете. Той каза, че това дете не е негово".

От GlasNews.bg изказваме съболезнования на семейството и близките!

Побоища, ритници, синини... Разказът на жена, жертва на домашно насилие ВИДЕО