Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов коментира пред младежи от Своге думите на служебния вътрешен министър Бойко Рашков, че трябва да бъде разпитан, като заяви, че на разпит трябва да бъде извикан шефът на НАП Румен Спецов, който е проверяван как преди години е продал своята фирма с дългове на криминално проявен.

Вицепремиерът заяви това по повод сигнал до него от бизнесмен, който твърди че Борисов му е оказал натиск да не уличава негов министър в корупционна схема.

По случая вече бяха разпитани бивши прокурори на ръководни постове, а в полицията се е явил и бившият земеделски министър Мирослав Найденов.

Николай Кокинов и Бойко Найденов – привиканите за разпит прокурори в МВР

Борисов говори на предизборна разходка в района на водопада Скакля, край Своге, в присъствието на бившите министри Младен Маринов, Ангелина Ангелкова и други активисти на ГЕРБ, като Георг Георгиев.

"Това, където инспирират в момента от 2009 г., това е истинска наглост. Министърът ми обявява, че ме призовават, може да ме извикат на 12-и (изборите са на 11-и) и аз искам да отида да питам какво имам от 2009 г.", заяви Борисов в изявлението си, предавано във Facebook.

Той се пошегува, че "едно време, когато партията на Рашков управляваше и колите в милицията бяха жълто и синьо, хората казваха: влизаш жълт, излизаш син".

"Борисов на разпит - това е внушение. Всичко, което говореше Радев преди няколко месеца, сега го правят те. Тази покана е да сплашат всичките власти. И вас, а като гледам не ви е страх, май", обърна се той към привържениците си и получи общ отговор: "Не!".

"Аз мислех, че те ще разпитат Спецов - къде е човекът, на който продаде фирмата, цялата държава го издирва - жив ли е, или го убиха? Ако е скрит, къде са го скрили, защо го крият? Те са пуснали на цялата ни ПГ данъчни проверки, а най-големия крадливец не го питат къде скри този човек, с 6 присъди. Да питат Спецов - къде намерихте този човек, там у гората, шумата в Драгоман? А те от 2009 г. - какво правел Миро Найденов, да ме оцапат и мен", каза още бившият министър-председател. Вижте!