В родното село на Слави Трифонов предпочетоха ВМРО, ГЕРБ и БСП пред неговата партия "Има такъв народ".

Защо Учиндол не подкрепи най-известния си съселянин?

В къща, насред селото, шоуменът-политик прекарал детските си години, като още тогава изнасял концерти на малка тераса.

"Той свиреше на терасата. Говорихме си с него. Добър, разбран и умен човек. Може би заради завистта малко хора са гласували за него", споделя Мишо с когото са израснали заедно.

В селото, по-известно със старото си име Учиндол, отколкото с новото Тодорово, право на глас имат малко повече от 200 души. В неделя до урните отишли 199, но само 22-ма гласували за партията на Слави.

"Радвам се, че Слави влезе в политическата игра. Ако има желание да помогне не само на селото, но и на плевенската община", коментира пред Bulgaria ON AIR кметският наместник в селото Янчо Итов.

"Като ученик седеше пред тотото, като цесекар. Събираха се запалянковците и стърчеше една глава над другите", допълва го Николай Баров.

А след гимназията Слави Трифонов тръгва за София, приемат го в Консерваторията с виола. Звездата му изгрява в студентското предаване "Ку-ку", следват "Каналето" и "Хъшове".

426 гласа пък не достигнаха на Трифонов да изпревари ГЕРБ в Плевен. При 100% обработени протоколи "Има такъв народ" е втора с 24.23% след ГЕРБ – 24.63%.

Въпреки това, не липсват плевенчани, които вече виждат в шоумена бъдещият лидер на нацията.

Слави печели младите, БСП – бабите. За ГЕРБ гласуваха висшистите