Абсолютен рекорд по преференции постави депутат от ГЕРБ Стефан Апостолов. Бившият футболен съдия, син на кмета на Симитли Апостол Апостолов, бе на последното 22-ро място в листата на ГЕРБ в Благоевградски регион. Той обаче влиза със сигурност в 45-тото НС, защото има над 9000 преференции. От тях само от Симитли са 5 300.

"Благодаря Ви, че ме подкрепихте и че отново ми гласувахте доверие да ви представлявам в 45-то Народно събрание! По предварителни данни в област Благоевград ГЕРБ – СДС е първа политическа сила с над 40 % от гласовете на избирателите, а моите лични преференции са над 9 000, от които 5 300 от Община Симитли!", написа Апостолов във Facebook.

Ето как продължава постът му:

     "Горд съм с тези резултати! Благодаря Ви, че оценихте моята работа в интерес на гражданите от региона! 

    Специално искам да благодаря на хората от Община Симитли за мощната подкрепа! Заедно показахме на всички, че, когато сме обединени, можем да постигнем всичко.

    Горд съм, че ме подкрепихте, защото за пореден път доказахме, че сме много и че сме силни! Горд съм, защото всеки един глас от Вас за мен е оценка за работата ми като народен представител в 44-то Народно събрание и за това, че сте се убедили, че държа на думата си и спазвам всичките си обещания!

    Предстои ни още много работа, а аз не просто съм готов да я свърша, но и съм още по-амбициран да се боря за по-доброто бъдеще на Симитли и цяла Благоевградска област!

    Бог да пази България!"

Студентка също се оказа рекордьор по преференции в листата на ГЕРБ-СДС, но в 3-и МИР-Варна. За поставената под №25 Славена Точева преференциално са гласували 6805 гласоподаватели.

Така бъдещият бакалавър по “Управление на туризма” в Стопанската академия в Свищов изпревари дори водача на листата проф. Костадин Ангелов, който е втори с 5398 преференции.

Точева владее четири езика, работила е като еколог в частния сектор и е едно от най-младите лица на ГЕРБ-Варна.