ЦИК одобри в петък списък на секциите в чужбина, в които ще се гласува на парламентарните избори на 11 юли, но вече е ясно, че този списък трябва да се коригира, тъй като е пълен с изумителни грешки.

Експертите в комисията са допуснали досадна грешка като са записали, че в Турция ще се гласува в 121 секции, а всъщност там ще се гласува в 112 секции.

Поради неизвестна причина секцията в гръцкия град Халкида на остров Евбея се води като секция в Дания. Датският град Тоструп пък е прекръстен на Тааструп.

Секциите в Германия не са 116, а са 117.

В Норвегия е записано, че има 10 секции, след което са описани 11.

Посолството ни в Германия е пратено на "Майерщрасе", а то е на "Мауерщрасе".

2 секции, които са събрали необходимия брой гласоподаватели, за да бъдат открити във Валикобритания, не са описани от ЦИК. 

Така решение 253-НС/18.06.2021 на ЦИК, с което се определят 791 избирателни секции извън страната в 68 държави по света, трябва бързо да бъде поправено. 

Големият пропуск в списъка със секциите обаче е друг - ЦИК не определи в решението си в кои секции ще се гласува с машини и в кои не, пише "Сега".

До изборите остават 22 дни, а МВнР вече декларира, че ще са му необходими поне 20 дни, за да достави машините до всяка секция по света.