Бърза и адекватна реакция на шуменската полиция е предотвратила тежък инцидент на АМ "Хемус".

Полицаи от сектор „Специални тактически действия“ на Областната дирекция на МВР в Шумен са обезвредили тази сутрин неадекватен шофьор, който е пътувал по магистралата между Варна и Белокопитово, съобщи говорителят на ОДМВР-Шумен Ася Йорданова.

Шофьори, пътуващи по АМ "Хемус" сигнализирали за шофьор на БМВ, който криволичи по пътя. 

Към 346 километър на магистралата при етапна връзка Търговище, е изпратен полицейски екип. След обход по участъка униформените установили спрял в аварийната лента за движение лек автомобил БМВ с търговищка регистрация. Мъж лежал на шофьорската седалка и държал оръжие в дясната си ръка. Мястото било обезопасено.

За съдействие е изпратен екип на сектор „Специални тактически действия“ към ОДМВР- Шумен. Мъжът в автомобила не изпълнил полицейско разпореждане да отвори вратата, която била заключена. Предприети били незабавни действия за изземане на оръжието, а мъжът е бил изведен от автомобила. Установена е самоличността му – на 21 години от Търговище.

Оръжието е газов пистолет, не е регистрирано по определения ред. Автомобилът бил с прекратена регистрация , след като на шофьора е бил съставен за дрифт в началото на септември в Търговище. Имал и друг съставен акт за същото нарушение, който обжалва в момента. 21-годишният мъж има издадени общо 22 фиша за превишение на скоростта. Всички, с изключение на 2 са платени. Правоспособен водач е от година и половина. За неизпълнение на полицейско разпореждане е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен.