Един млад ученик успя да предизвика гордост и радост със своята постъпка.

Третокласникът от столичното СУ "Братя Миладинови", трениращ футбол, изобщо не губил нито минута от времето си - дори и след уморителна тренировка. А така Александър успял да привлече вниманието на треньора си след края на спортното занимание.

Алекс чакал родителите му да го вземат, а през това време четял книга, а не "ровил" в смартфона си - както традиционни малки  и големи прекарват свободните минути.

Наставникът му се приближил и поговорил с ученика за четивото му. За негова почуда се оказало, че детето не чете нито учебник, нито задание за домашна работа.

"НЕ МУ Е ЗА ДОМАШНО…. Той си тръгна, а аз останах безмълвен… Изчезващ вид…, но ме трогна. Има надежда", споделя наставникът на момчето. Неговият разказ за тази среща с "ученик от изчезващ вид" е разпространена и от школото на малчугана, а неговото смислено хоби радва и родители, и учители.

За броени часове публикацията на събира хиляди реакции, а положителните коментари не закъсняват.

Вижте и целия разказ на треньора на Алекс, разпространена от училището:

 „След края на днешната тренировка събирах нещата си и ми направи впечатление, че е седнал и гледа нещо (помислих си - телефон) и чакаше да го вземат… Доближих го и видях, че чете книга, поговорихме за нея - какво е разбрал и за какво се разказва. НЕ МУ Е ЗА ДОМАШНО…. Той си тръгна, а аз останах безмълвен… Изчезващ вид…, но ме трогна. Има надежда.“