34-годишният огнеборец Стоян Грънчарски е мъжът, който спаси от изпепелявяне пловдивския ресторнат "Porto Greco". Както GlasNews съобщи, пламъците избухнаха вечерта на 5 май, а причината бе искра. Младият мъж е служител в асеновградската пожарна, като част от екипа на РДПБЗН Пловдив, от 8 години.

В почивния си ден Грънчарски бил в ресторанта с приятели. На една от съседните маси компания празнували рожден ден. Искра от запалени фойерверки на тортата подпалила част от декорацията на ресторанта, а пред стъписаните погледи на хората огънят бързо започнал да се разпространява. В настаналата паника много от посетителите побегнали, други се опитали да гасят с вода от бутилките по масите.

Клиенти запалиха без да искат известен ресторант в Пловдив ВИДЕО

В този момент Стоян показал хладнокръвие и грабнал пожарогасителя в заведението и започнал да гаси. Още преди да пристигне помощ от пожарната, където сигналът бил подаден, огнеборецът "в почивка", успял бързо да овладее ситуацията и единствено светкавичната му намеса предотвратила по-сериозни щети.

"Гордеем се с постъпката на 34-годишния Стоян Грънчарски, служител в асеновградската пожарна", пишат от РДПБЗН Пловдив.

GlasNews разполага с видео от кошмарната вечер, на което се виждат действията на пожарникаря, който потушава огъня, за което получава и аплодисменти.

Наградиха смелите момчета, спасили живота на мъж в Пловдивско