Братът на Румен Тонев, задържан за убийството на психолога Иван Владимиров - Нав, коментира случая.

Според брата на извършителя е било неизбежно да се стигне до фаталния инцидент. "Той направо си го е заслужавал. Дошло му е до гуша, за да го направи това нещо. Тормози цялото ми семейство, откакто се е върнал от Америка", коментира Анани Тонев.

Братът на убиеца отрича действията на Румен Тонев да са били предварително замислени. "Не е преднамерено, то си личи. Той е застрелян пред вратата, защото е ритал вратата по всяко време, когато се е прибирал", казва още Анани Тонев.

Майката на убития Иван Владимиров - Слава Иванова, е категорична, че извършеното престъпление е много добре планирано и обмислено до най-малкия детайл от извършителя Румен Тонев. "Имал е план от много време, обмислил го е перфектно. Като бивш полицай той има нужните познания", каза тя.

Съсед на убития Нав: Беше казал на полицаите, че е въпрос на време да го застреля

Румен Тонев е оставил предупредителни надписи и върху врата на мазето си, а междусъседските сблъсъци са започнали от 2020 г. "Той не говори, не поздравява, ние се разминаваме. Аз си стоя в хола с внучето, премествам стола, той леко скърца, въпреки че има тапички. На третата минута на прозореца имам яйце", разказва още Слава Иванова пред Bulgaria ON AIR. .

Десетки жалби са подавани и от двете страни в 5-то РПУ, но без резултат. 

"Особеното е, че тези множество жалби и сигнали не са със заплахи за насилие и саморазправа. Трябвало е да дадат индикации на полицейските служители, че може да ескалира конфликтът", коментира министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев. 

Спорът между убития Нав и съседа му е продължил близо 30 години

Началникът на 5-то РПУ разпореди проверка на всички жалби за междусъседския конфликт. Според СДВР обаче през последните две години и жертвата, и извършителят са подавали десетки жалби, но в тях не е имало сигнали за заплахи с насилие.

Жертвата Иван Владимиров е и американски гражданин, близките му се надяват този факт да спомогне за по-бързата развръзка. "Не е убит обикновен българин, а и американски гражданин. Надявам се, че това може да задвижи по някакъв начин нещата", споделя чичото на жертвата.

Разтърсващи думи от майката на Нав: Беше мой учител, подкрепа и опора

Семейството на Иван Владимиров се надява смъртта му да послужи за това да се промени закона и да доведе до някаква положителна промяна.

След убийството на психолога Иван Владимиров началникът на столичното Пето районно управление е разпоредил вътрешна служебна проверка. Причината е, че срещу убиеца - съсед на жертвата - били подавани много сигнали, но от МВР не са реагирали. Владимиров беше застрелян от бившия полицай след дългогодишни междусъседски спорове.

Застреляният Иван Владимиров е предрекъл смъртта си ВИДЕО