Д-р Гюркан Гюроглу е един от многото зъболекари, заети в малките населени места, същевременно не е обикновен специалист. Той се е отдал на една много благородна кауза - помага на трудноподвижни и инвалиди. Ходи по домовете и преглежда на място.

"Работя в стаята в дома на човека, който ме е повикал. Това е малко рисковано по принцип, защото няма всичко, с което е оборудван един кабинет, но без риск няма как. В село Малево например помагам на Ангел - той е полуинвалид", разказва той.

Често му се налага да пренася тежката си техника по стръмни пътища и баири в селата, които посещава, но не се оплаква. Вкарва в огромен куфар своя подвижен зъболекарски кабинет.

"В него има ръкохватка с вода и въздух, бързоооборотна машина, наречена турбина, машинка за премахване на кариеси, също и фотополимерна лампа, с която в домашни условия да се направи пломба, както и слюнкосмукател. Трябва ми само ток, защото куфарчето работи с компресор. Хората са неподвижни и трябва да се погрижим за тях", обясни той пред Нова.