Полицията във Враца на крак. Дирят член на Секционна избирателна комисия, която попречила на края на изборния ден в северозападния град.

Работата на ОИК вървяла прекрасно. С броенето приключили още около 07:00 ч. сутринта. Обработени били 109 от секционните комисии. Липсвала обаче една госпожа - член на комисията в последната секция при училище “Васил Левски”.

За да се оформят финалните книжа обаче тя трябвало да присъства, а нея… никъде я няма. Не вдигала телефона си дори на партията, която я е изпратила, обяснява председателят на врачанската ОИК.

Това е причина за забавянето на резултатите. Въпреки липсата на окончателни резултати, ясна е победата за един от кандидатите. Преднината му е много голяма и резултатите от последната секция не биха променили вота за избора на кмет в града“, коментира Момчил Петров.

В действителност врачанския кмет е рекордьор. Той е кандидатът на ГЕРБ с най-много спечелени гласове на местните избори 2019 г. Калин Каменов заяви безапелационна победа със 72% от гласовете на избирателите.

Изборните резултати за кандидатите за общински съветници също няма да се повлияят и не се очаква промяна в мандатите.

“Все още чакаме окончателните резултати и не можем да пренареждаме листите Нямаме изчислени мандати още”, коментира още председателят на ОИК.

Дамата от СИК обаче пречи изборния ден да приключи.