Младо семейство от София има спешна нужда от помощ. Майка, баща и малкото им дете остават без дом и от няколко дни спят на улицата. До този кошмарен момент се стига, след като бащата заминава за работа в Италия, там бива излъган, не му се плащат никакви пари и се връща обратно в България.

В неделя на 26.05 биват изгонени от квартирата, в която са живеели и остават на улицата.

Потърсили са съдействие от кмет по район, но единствено са получили съвет “изтеглете си кредит”.

Нямат други близки и роднини, които да им помогнат и младото семейство се нуждае от нов дом и спешна помощ от средства, за да преминат през тежкият момент, в който се намират, пишат от фонадация „Подай ръка“.

Те са се заели да намерят нова квартира на семейството, а междувременно са съдействали за настаняването им временно в хотел.

Ето цялата им история и как можете да помогнете:

„Включваме се с информация за семейството, което бе изхвърлено от квартирата си и се наложи да спят по улиците, тъй като не са могли да намерят помощ от никъде.

Веднага щом бе подаден сигнал към нас, екипът ни реагира веднага, като взехме семейството, доведохме ги в нашия офис, багажът им, който бе изхвърлен във входа на блока, в който са живеели, бе натоварен от нас и в момента също е при нас в офиса на Подай ръка.

Веднага осигурихме средства за прехраната на семейството и всичко нужно за малката принцеса Никол. Настанихме ги в хотел и в следващите няколко дни, докато успеем да им намерим квартира, ще бъдат настанени там. Всички нужди за прехрана и каквото е необходимо, Подай ръка ще покрие напълно, докато успеем да вдигнем на крака семейството.

Бащата вече има предложение за работа на летището и утре очакваме повече информация по този въпрос.

В предишният ни пост Ви уточнихме, че семейството е стигнало до тази ситуация, а именно дни подред да спят на улицата, тъй като след прекарани три месеца в чужбина, Никола е излъган със заплащането си, натрупват междувременно наеми и сметки, но не получават разбиране, а биват изгонени от квартирата си.

Предприели сме и стъпки да получим повече информация за фирмата, която е наела бащата да работи, но са го измамили, за да му съдействаме и с последващи стъпки за търсенето на правата му.

В момента спешно търсим квартира на семейството, ако има възможност в „Дружба“ или някой район около летището, заради предложението за работа.

Разбира се и на друго място, ако има свободна, веднага ще реагираме.

Свързали сме се с брокерски къщи, които са ни съдействали и друг път, и ще направим възможното, за да помогнем на родителите да се съвземат и да продължат отново живота си в нормален ритъм.

Събираме им средства за всички разходи, след като успеем да намерим жилище за тях, ако нещо за него е необходимо като мебели, уреди или друго, отново ще направим всичко, за да го осигурим.

След като нормализираме всичко за тях, ще организираме подаване на документи за помощ от институции и социални.

Ако някой желае да съдейства с квартира, желае да се срещне със семейството и да помогне лично, може да се свърже с нас на:

0893/025-067 или 0888-02-04-77

Може да подкрепите каузата ни за помощ на семейството, чрез сметка:

BG60STSA93000027878362

Банка ДСК/STSABGSF

За Подай ръка ЗПДБ/ Give a Hand ZPDB

Основание: Дарение за кауза на Подай ръка 06

PayPal: [email protected]

При нужда от повече и по-подробна информация, свържете се с екипа ни на посочените телефони за връзка и колегите ни ще Ви съдействат напълно с всичко необходимо.

Заради притеснението и огромният срам, който семейството изпитва, сме закрили техните лица, а част от информацията е с променени данни.“