Шокираща и изключително опасна ситуация на пътя сподели ловчанлия в социалните мрежи. Мъжът се движел като пешеходец в града, когато жена зад волана едва не го сгазва на кръстовище. "Дамата с кученцето", както я нарича ловчанлията, очевидно не смята, че шофирането изисква пълно внимание и концентрация, и безотговорното й поведение е можело да има трагични последствия.

Ето обръщението на мъжа към жената със сребристия седан, която може и да се познае:

"До дамата с кученцето, която едва не ме сгази днес на кръстовището на Христо Ботев и Стамболийски:

Госпожо, шофирайте отговорно. Умолявам ви не дръжте в скута си куче, докато се опитвате да си запалите цигарата движейки се из града с автомобил.

Поне това успях да забележа, избягвайки директно попадение, но се обзалагам, че телефонът ви е бил на дясната седалка с отворен фейсбук и тъкмо сте скролвали надолу във фийда.

Всичко това ви пречи на координацията, и грешното натискане на газта вместо спирачката е много вероятно."

От коментарите под поста във Facebook става ясно, че жената е карала с 2-3 км в час. Мъжът спрял на тротоара, за да я изчака да мине. Тя почти спряла, от което той заключил, че му дава път да пресече улицата. В момента обаче, в който мъжът стъпил на платното и направил крачка, "дамата" с кучето и цигарата дала газ.

"Радвай се, че не се е и гримирала по същото време! Изобщо нямаше да те забележи!", допълва иронично тяхна съгражданка.

Излишно е да казваме, че безотговорното поведение зад волана застрашава не само шофьора и пътниците в автомобила, но и всички останали участници в движението, включително пешеходци. В много държави подобни действия могат да доведат до сериозни санкции. Полицията има право да глобява шофьори за разсейване по време на шофиране и за неспазване на правилата за безопасност.

А тук? Дали въпросната шофьорка ще спре да шофира, докато държи куче в скута си и едновременно с това пали цигара?