Всички си задаваме въпроса - кога ще бъде решен проблемът с уличните кучета?

Пореден случай на пострадало дете от агресивно улично куче. За инцидента разказва майката на пострадалото момченце. Тя пише, че детето й е нападнато от куче в град Кочериново и това не се случва за първи път. "Утре, не дай си Боже, ще бъде друго дете", опасява се Вероника Миленкова.

Преди детето й да бъде нападното от улично куче тя е посетила Общината, за да се оплаче, че кучетата са агресивни и се спускат. А детето й е с жестока психологическа травма. Момченцето толкова се е наплашило от кучетата, че като ги види и се вкочинява.

"Синът ми не помръдва от страх, за да не бъде нападнат пак за пореден път", разказва майката. Вероника Миленкова вече е подала жалба, а служителите в Общината й съобщили, че този проблем не е отсега и че получават жалби почти всеки ден. 

Агресивно бездомно куче нахапа лошо жена в Баня

"Въпросът е ми дали трябва да стане нещо по-сериозно от това, което е станало в училище. Госпожата ми се обади и ми каза, че на детето ми му се нахвърлило куче и го е одрало. Днес го е одрало, ами утре, ами вдругиден? Докога ще продължава тая напаст с тези кучета в нашата община?", пита майката.

Вероника се е обаждала в приют за бездомни кучета, оттам й казали, че могат да й съдействат само, ако има ухапване, твърди тя.

"Трябва моето или нечие друго дете да е нахапано от улично, може би и болно куче, за да се вземат мерки ли? Трябва да стане фатален инцидент, за да се направи нещо ли? Ами ако това куче му беше извадили окото или нещо друго, какво? Осакатява детето за цял живот, а кучето ще продължава да си ходи по улиците на Кочериново, така ли? Възмутена съм, че досега не са се взели мерки и все чакат да стане нещо подобно или по-сериозно, за да се направи нещо", завършва публикацията си Миленкова.

Най-вероятно проблемът с уличните кучета няма да бъде решен в близките години. И за съжаление, освен за улични кучета, често се получават сигнали и оплаквания от агресивно поведение и на домашни кучета, отглеждани безотговорно и оставяни да излизат безконтролно. 

Дениз, нахапан зверски от куче, живее втори живот. Мечтае да стане хирург