Родители на ученици обмислят да ги спрат от училище заради по думите им системен физически и психически тормоз от страна на дете в класа. Те твърдят, че учебният процес е силно затруднен. Недоволните разказаха за множество случаи на бити деца.

.„Всичко започна през декември 2022 г., когато в 6-о училище дойде дете със СОП. След няколко месеца класният ръководител напусна, защото просто не издържа”, поясни в ефира на Нова единият от родителите.

„С моето дете бяхме в „Пирогов”, защото въпросното момче го е ритнал в корема. Извадили сме експертизи, приложили сме документи пред ръководството, но засега институциите не могат да вземат адекватни мерки”, каза баща на ученик в конкретното учебно заведение.

„Агресия проявява дори към учители. Преди време захапа ръката на единия зам.-директор, направо му откъсна месо и той напусна”, сподели друг родител.

Екип на Нова потърси ръководството за коментар. Директорът Адриян Николов отказа да застане пред камера, но заяви, че се работи усилено по казуса. Миналата година е била сформирана група, на която са взели участие представители на близо 10 институции. Обсъждат се варианти за индивидуална форма на обучение. За да се случи това обаче, родителите на детето трябва да съгласие за нея. Майката на момчето не отговори на обажданията на екипа ни.

От МОН заявиха, че първата стъпка е сформиране на група с експерти, които да оценят ситуацията, а след това с ученика трябва да работят психолози и педагогически съветници.

Снимката е илюстративна.