Преди три дни стана тежка катастрофа, при която автомобил помете две жени, които пресичали неправилно. По-късно едната от тях почина в болница.

Кола блъсна две жени в наш град, пресичали неправилно СНИМКА

Почина едната от жените, блъснати на булевард в Габрово

Два дни след фаталния инцидент, Кристиян Николов публикува видео в местна Facebook група, което показва как две жени пресичат неправилно на същото място от катастрофата.

Клипът предизвика възмущение в социалните мрежи, като много хора се учудиха на липсата на себеконтрол. "То като няма самоконтрол и с пушка някой да ги пази, все тая", пише мъж в секцията за коментари.

Други предложиха въвеждането на солени глоби за нарушителите и парапети, които да спря да преминават от там.

Местните твърдят, че този път се използва за гонки. "Там повечето шофьори карат като на писта…Ако се намали скоростта и правилно се пресича няма да има чак толкова шум. Днес по-рано пак премина човек от там докато не стане най-лошото няма да се спрат", написа коментираща.

Габровка алармира, че това не е единственото място, на което хората често си позволяват да пресичат неправилно. "Същото се случва и на една от бензиностанциите сутрин в час пик и като цяло по всяко време. Миналия ден, завивайки на автомивка ми се наложи да спра на групичка от хора, които пресичаха без да им пречи движението. Съответно се разминах с удар отзад, виждайки водача зад мен как кривна в опит да претотврати това. Ама не се мисли и това е основен проблем. Главите в телефоните и слушалките на ушите - две основни сетива, участващи пряко в това да се пазим, не само на улицата, просто липсват. Колаборация шофьор-пешеходец няма. Нямаме съзнание и така ще е дълго време."