18-годишно момиче от Пловдив разказа в социалните мрежи за една молба на непознат, по нейни думи 50/60-годишен, мъж, който искал да използва телефона ѝ, за да се обади на свой приятел.

Бързо обаче разговорът тръгнал в друга посока - мъжът искал да "прави неща" с момичето, след като я попитал дали има 18 години.

Случката се развива от 14/15 септември, в разгара на първия учебен ден.

"До мен дойде мъж, докато си чаках автобуса от хотел "Марица". Бях на няколко крачки от нея, имаше и други хора.", започва своята история Нели Григорова. "Може ли да се обадиш на един мой приятел, защото не мога да се свържа с него, а аз идвам от едно село, ти не го знаеш! До пазарджик е... но нещо става... не мога да се свържа!", ѝ казал непознатият.

В публикацията си във Facebook групата "Забелязано в Пловдив" младото момиче споделя, че всичко това ѝ звучало "наизуст". "Беше ми съмнителен. Мислех, че просто се опитва да ме заговори за нещо", казва тя.

Въпреки подозренията си, момичето все пак решава да се свърже с въпросния номер, за да види "доколко е вярно".

Набирайки номера, издиктуван от непознатия мъж, жена установява, че абонатът се намира извън обхват. 

"Не бях казала все още, че няма връзка с номера и този мъжът ме пита: Няма обхват нали? До тук всичко нормално, като изключим неговите думи като по сценарии.", пише момичето.

След това той започнал да се обявнява, че е живял в Пловдив. "Пловдив е моят град, аз съм живял тук, знам го целия. Сега отивам към Тракия, та да видя този приятел, че не знам какво става и ето - не мога да се свържа.", казал мъжът.

Тогава, изведнъж, той я попитал: "Но ти на колко си? Откъде си? Изглеждаш ми на 15!"

"На 18", отвърнала му момичето, веднага опитвайки се да смени темата на разговора - "От тук съм. Вие откъде сте?"

Мъжът отново започнал да се обяснява - за Пловдив и за селото му, когато я попитал "Ти как се казваш? Накъде отиваш сега?"

"Но иначе е добре, че си на 18, а не на 15! Ти си много красива и добра!", казал мъжът преди да изчака отговор. Той веднага я предупредил, че "просто си говорят", без да има задни мисли и други желания от нея.

"Но искаш ли да дойдеш с мен? Не те ли сърби да правиш нещо, да правим неща? Как не те сърби, виж колко си добра с мен", веднага я попитал той. "Така се опитваше да ме убеди", разказва Нели.

"Много ми е приятно да съм с теб", ѝ казал той, а причината била, защото тя си говорила с него. Веднага след това момичето се приближило до другите хора. "Той изглеждаше подразнен от това", разказва тя.

"Отиде до една жена и започна да обяснява точно същото нещо, което и на мен. След това започна да пита всички къде се намира автогарата. Дойде ми автобуса и си се качих.", споделя момичето.

"Беше слаб мъж с тъмна къса коса и сини очи. Дрехите му нямаха вид като на бездомен. Номера, който ми беше дал, го проверих във вайбър. Излизаше като Lubo", завършва публикацията си Нели.

Жени, които коментираха под публикацията, дадоха съвети на момичето.

"Аз в такива случаи казвам на развален английски даже "sorry i don't speak Bulgarian" и като ме пита какъв език говоря, на английски вече, и от къде съм, просто казвам "sorry i don't understand" и не го отразявам. И се отказват. Ще се научите да не говорите с луди.", казва жена. Други пък я посъветваха следващият път да каже, че е непълнолетна и има баща полицай.

"Психопат. Според мен веднага е трябвало да звъннете на 112 и да подадете сигнал. Обикновено реагират много бързо и патрулката идва до 5мин, а и Трето районно е много близко. А на всички реагиращи със смеещи се емотикони мога само да кажа - радвайте се, че не е била вашата сестра, майка, дъщеря или приятелка! Вие наистина сте представителна извадка на обществото в лошия смисъл!", пишат още жени.

"Ти си една млада и смела жена. При първа възможност намери оръжеен магазин и си купи лютив спрей, за да имаш някаква минимална защита. Мъжът разбира много добре, че нищо не може да Ви направи, защото има и други хора. Бъдете внимателна и не се поддавайте на съжаление към подобни хора, на 99% ще искат нещо подобно. Желая ви добър късмет!", коментира друга жена.

Снимка: GoogleMaps, спирка "Хотел Марица", на която момичето твърди, че мъжът я е заговорил