Жена от Добрич сподели в социалните мрежи как, шофирайки по булевард "Руски", видяла малко котенце бяга на пътното платно, опитвайки да избяга от минаващите коли.

В публикацията си тя написа, че спряла автомобила си. "Сигурна съм, че шофьорите на колите преди мен също го видяха, но никой не спря, а клетата душица се измъкна на косъм от гумите на няколко коли!", пише Ирена Василева.

В момента обаче, когато тя спира колата си, котето се мушка в кората на автомобила. Жената се опитала да го измъкне, викала го и го чувала как плаче, но котето не отивало при нея. "Не идва, страх го е, разбираемо, хората са станали изключително зли, особенно към животни, явно си е патило."

"Излязоха две жени от църквата. Слава на Бога! Взехме клони и започнахме да бъркаме с тях където има дупка по ходовата част на колата, но то реве и се крие.", продължава да разказва Василева.

През това време тя е с включени аварийни светлини на пътя. Тя разказва, че много хора са я подминали, без дори да спрат да я попитат има ли нужда от помощ, "само надзъртали през прозорците на колите си, за да видят сеира", ядосвайки се, че пречи на движението. "Какво да направя? Аз тръгна ли, ще убия котето!", казва жената.

Ирена Василева спряла мъж на име Станислав Петров, който ѝ помогнал. "Момчето отби и докато не извади котето не си тръгна. Повдигна ми колата на крик, с който ми услужи една друга дама, която спря да помогне - сърдечно й благодаря, дори ми остави крика и тръгна", пише тя.

През това време се появила и Антония Добрева, която също им помогнала.

"То всъщност Станислав и Тони го извадиха!", написа жената във Facebook. "Както каза жената от църквата, която в последствие прибра котето, за да го гледа заедно с другите котки на църквата, СПАСИХМЕ ЕДНА НЕВИННА ДУША!"

В края на поста си Василева уточни, че е звъннала на пожарната за помощ, но ѝ отказали.

Снимката е с илюстративна цел.