Група доброволци подариха усмивки и минута внимание на семейства в нужда от Пловдивско. В навечерието на светлите християнски празници приятелската компания от 20 момчета и момичета, котио живеят в града под тепетата, са направили дарение на хранителни продукти от първа необходимост.

Жестът им е бил отправен към 12 души в нужда от пловдивското село Дълго поле – сред които възрастни, майка с дете и едно младо семейство в неравностойно положение, пише TrafficNews.bg. Решили да ги подкрепят след молба от кмета на населеното място, който споделил, че тези хора нямат възможност да отбележат Великден подобаващо. 

„Успяхме да направим празника малко по-специален за тези хора. Всеки от нас се включи с каквото може – списък с покупки, пазаруване, окомплектоване. Бяхме подпомогнати и от 11 доброволци, който ни оказаха финансова подкрепа за закупуването на продуктите“, разказва Красимир Николов, част от доброволческата група пловдивчани.

Той е приятелите му споделят, че това е първата им взаимна кауза. Преди това обаче поотделно всеки от тях се включвал в различни инициативи, насочени към хора в нужда. 

„Подкрепяли сме различни каузи, било то за хора в неравностойно положение, засегнати от природни бедствия или социално слаби семейства.  Всичко прерасне заради общата ни комуникация в общ чат в социалните мрежи, в който първоначално се организирахме заедно да караме колелета из града. Впоследствие, покрай приятелството ни, се сформира нещо като наше мини общество - "Велопатрул", което да работи заедно“, допълват пловдивчаните.

Всички двадесет души имат различни професии, ежедневие и лични битки. Но общата им цел е да привлекат още хора, които биха желали да се включат в техните инициативи.

 „С времето в наш приоритет се превърна идеята да ентусиазираме колкото е възможно повече хора и да ги подтикнем към участие в различни каузи. Мото ни е „Заедно можем““, допълват приятелите му.

Пловдивчаните споделят, че намират в доброволчеството към обикновените граждани липсващият оптимизъм, който им връща вярата в промяната. И, разбира се, удовлетворение след срещата с едни по-щастливи очи.