Преди около месец голяма беда застига 71-годишния Петко от Пловдив - изгаря целият му апартамент. По неясни засега причини в 6:00 ч сутринта домът на възрастния мъж се запалва. До 6:35 ч на 112 са подадени няколко сигнала, на място пристигат три пожарни коли, за да загасят пожара.

За щастие пловдивчанинът не е бил в апартамента по това време. Добри съседи помагат на Петко, като са му предоставили легло и дрехи, но и досега мъжът спи в изгорелия апартамент.

Историята е разказана от хората от организация "Подай ръка/За по-добро бъдеще". От тях разбираме, че Петко няма близки, на които да разчита, и е съвсем сам.

Изгорелият апартамент се намира на последен етаж, което прави всичко още по-трудно. Има оферта за ремонт на жилището, която обаче не е по силите за Петко - сумата е 18 000 лв. Опасенията са, че наближава зимата, а ремонтът трябва да започне възможно най-скоро.

Пловдивчани, нека да се сплотим и да подкрепим Петко! Това можете да направите чрез сметка:

BG60STSA93000027878362
Банка ДСК/STSABGSF
За Подай ръка ЗПДБ
Основание: Дарение за кауза 11 Подай ръка
PayPal: [email protected]

Всеки, който желае, може да подкрепи Петко и лично. Може да се свърже с организация "Подай ръка/За по-добро бъдеще" на тел. 0893/025-067 (вторник - петък: 10:30-17:00 ч) и екипът ще ви съдейства с информация.