Огромна беда споделя младо семейство с две деца, живеещо в Пловдив. Апартаментът на двойката изгорял при пожар, избухнал в жилищна сграда на улица "Петър Стоев" в "Кючук Париж".

Тъжния случай споделят от страницата "Сподели и Помогни - Пловдив". Те разкриват, че първата задача на пловдивчаните е да почистят жилището от остатъците от пожара, но за да се справят по-бързо им е нужна и подкрепа.

Тази неделя (26 ноември) доброволци се събират, за да им помогна да приведат дома им в ред.

"Младото семейство ще се радва на тази помощ, защото е трудно да се изчисти цялото жилище", пишат от организацията.

Хората, които искат да ги подкрепят, може да се отзоват на адреса им - ул. „Петър Стоев“ № 28, етаж 3, в 10 часа в неделното утро.

Желаещите да помогнат трябва да се подготвя с ръкавици, чували и препарати.

"Моля, свържете се с координатора за Пловдив - Мария Тодорова, 08989 64 61 63, за да потвърдите участието си", призовават организаторите.

Вижте цялата история, споделена от  "Сподели и Помогни - Пловдив":

"Мили приятели! Бедите никой не ги планира, а идват без покана. Тогава хората си помагат един на друг. Изгоря апартамента на младо семейство с две деца в Пловдив.

Първата им нужда сега е да се почисти основно от саждите и остатъците от пожара. Жилището е в "Кичук Париж", ул. „Петър Стоев“ № 28, етаж 3.

В неделя, 26.11.2023 година, групата "Сподели и Помогни" ще се събере на този адрес, за да се почисти, доколкото е възможно. Младото семейство ще се радва на тази помощ, защото е трудно да се изчисти цялото жилище.  Надяваме се да се включат повече доброволци в тази дейност.

Каним всеки, който има възможност да се включи в неделя, 26.11.2023 г. , от 10:00ч. Сборен пункт - на адреса, пред блока. ул. „Петър Стоев“ № 28, етаж 3.
Ще са ви необходими ръкавици, за да се предпазят ръцете ви, препарати: обезмаслител, препарат за под, веро, чували.
Моля, свържете се с координатора за Пловдив - Мария Тодорова, 08989 64 61 63, за да потвърдите участието си.

Благодарим за вашата подкрепа!"