Не е нужно да чакаме студените зимни месеци за да се сетим, че тези деца имат нужда от нас. Това призовават от Националното сдружение на сираците в България, които в официалния си профил във Facebook призоваха добри хора да дарят дрехи и обувки за децата от Обединено училище "Христо Ботев“ в село Мечка, Плевенско.

"Добри хора, след като посетихме на място училището и видяхме децата, няма как да останем безучастни от това, което видяхме!", казват от сдружението в публикацията си.

"Молим Ви с цялото си сърце да ни помогнете! Много искаме децата да се чувстват щастливи и едни обувки и дрехи да не са причина за отсъствията им от училище! Вярваме, че заедно можем да правим добро, каквото и да става!", казват още те.

Сдружението уточнява, че от обувки и дрехи се нуждаят момчета и момичета  от 6 до 17 години, като в спешен порядък са нужни женски и мъжки номера на маратонки или зимни обувки от 32 до 37 номера.

Даренията се раздават веднага щом се получат и се отразяват в тетрадка в училището.

За да помогнете може да изпратите дрехи и обувки по куриерските фирми на следния адрес: ОБУ "Христо Ботев" с. Мечка, общ. Плевен, ул. "Христо Ботев" №6, пощ. код: 6003, получател: Цветислава Симеонова - директор. За повече информация: Слави Михайлов, тел.: 0877/822685.

"Училището няма възможност да поема разходи за куриерски услуги и пратките, които са изпратени за сметка на училището ще бъдат връщани към подателя!", казват сдружението.

Снимка: Снимката е актуална и е направена при връчването на обувки на едно от децата в училището, НССБ, чрез официалния им профил във Facebook