Мнима гаделка обикаля из пловдивските улици и гледа в бъдещето на хората - дали обаче нещата, които казва отговарят на истината? 

Ясновидските услуги или гадателите са особено търсени от нуждаещи се. Вероятно има хора, притежаващи сила да предсказват бъдещето, но сме свидетели, че повечето от гадателките у нас се оказват фейк. 

На история за предполагаема фалшива гадателка попадна и екипът на GlasNews.bg. Представящата се за гадателка е от Крумово, а в Пловдив идва "по работа", разказват потърпевши от услугите й. Мнимата гадателка броди из пловдивските улици от години, но сега попадна в клопката на човек, който разказа за фейк гадателството й в социалните мрежи.

По думите на Адем, който е заснел гадателката в гръб, жената реално няма свърхестествени способности. По улиците на Пловдив, дамата спирала най-често малолетни деца, като им казвала, че ще се случи нещо много страшно в дома им и по този начин искала пари за да развали направена магия, а ако случайно хората нямат пари, тя започвала да кълне. "Промива главите на хората, най-вече на децата.", разказва още Адем. 

Мъжът разказва и личната си история - той споделя, че преди 2 години в семейството му са имали болен човек и въпросната врача го е спряла на Централна гара, наговорила му ги едни и му поискала пари - "бях й дал 50 лв., буквално ме обра! И ми каза, че са били 2 сестри близначки, и ако някой ден не ме поздрави, да знам, че не е тази, с която съм разговарял!".

Съвсем скоро Адем срещнал гадателката до хотел "Тримонциум" - забелязал я на спирката. Той разказва, че тя се е спряла при случайно момиче на около 16 години: "Видях как момичето й даде пари. Отидох при нея и й казах, че жената се прави на гадателка, а тя каза, че й дала 20 лв. Снимах я онзи ден, случайно я видях, позна ме и се направи, че не ме познава!", твърди мъжът.

"Ако някой ден ме спре и ме загорови, ще я запиша на видео и ще я кача да я види цял град! Ако някой я разпознае или сте били спряни от тази жена, моля споделете имена, квратал... снимах я в гръб, нямаше как да я снимам в лице. Винаги е облечена някак странно, тя е ниска с къдрава коса, прилича на ромка и обикаля цял ден по улиците около ВМИ, Бул. Руски, Кючук Париж, Централна гара - там съм я засичал няколко пъти, ако някой я разпознава, нека да пише коя е тази госпожа, която се прави на гадател!", призовава Адем във Фейсбук.

В коментарите под публикацията се включват и други пострадали от гадателските способности на дамата от Крумово. "На мен също се случи няколко пъти да ме спре докато пътувах с влака по линия Пловдив - Димитровград по работа. Винаги по едно и също време е в града", пише Злателина Д.

"Мен ме спря с думите колко е часа и след това започна да казва само хубави неща и разбрах, че ще иска пари и й казах да знае, че нямам пари, а тя почна да калне и да моли за пари.", разказва Василен С.

"Онзи ден се опита да ме заговори на центъра към капана. Каза само, че ме чака добра новина, но аз не се спрях.", пише Нели Терзиева, а Йолинка Спасова е категорична, че: "Тази само Жоро Игнатов ще я оправи".

Снимка: Адем Бей / Facebook