Детска пакост или дразнеща проява, заслужаваща порицани? Столичанин заподозря деца в дразнеща проява. Мартин Георгиев твърди, че две момчета целели хора с вода от тераса на блок, разположен в столичния "Овча купел".

Мъжът споделя за случката в една от местните Facebook групи, като не пропуска да посочи, че на въпросната тераса имало и трибагреник.

"Хубаво е, че сте развяли знамето. Ако възпитавахте и децата си, щеше да е чудесно. От тази тераса две момчета целеха хората с вода. Жена мина покрай мен и ме попита "И вас ли изкъпаха?". Ул. "Промишлена" 26", твърди Мартин Георгиев.

Споделената история бързо събира десетки мнения в социалната мрежа, а хората не виждат в постъпката на децата нищо кой знае какво - още повече, че действието се развива в горещите летни дни.

Столичани отбелязват, че подобна пакост е правил почти всеки. Други местни обаче са на друго мнение, те смятат, че подобни изненади не са редни.

Вижте някои от изразените мнения, провокирани от публикацията:

"Аз имам чувството, че някакви хора като чукнат 30-те и в представите им е, че като са били малки са се забавлявали като са решавали математически уравнения и са играли шах", пише Димитър Германов.

"Аз съм бащата, не е редно съгласен съм. Но който не го е правил, да пише пръв. Няма да се повтори. Децата казаха , че не са целели хората . Но все пак са предупредени да не се повтаря . За мен темата е приключена", твърди Никола Колев.

"Деца, вода. Голяма работа всеки го е правил като малък", коментира Иван Шелби.

"И аз съм го правил като дете. И мятахме топки сняг по прозорци на трамваите. Може би е по-добре да шмъркат нещо, а? Децата правят щуротии и така порастват", коментира Живко Дончев.

"И аз съм го правила, но честно казано не го намирам за правилно. И да, трябва някой да им обясни, че не е гот да те залеят с вода от някоя тераса. Не да го оправдаваме като нещо нормално. Не е, сори. А това че са деца- факт, просто трябва някой да им обърне внимание кое е редно и кое не", пише Мария Балабанова.

"Патриотични са хората, грижат се минаващите да не получат слънчев удар, като ги заливат със студена вода!", иронизира Светла Георгиева.