„Трагедията е жестока. Видях новините, но не правих връзка. Батко ми е опитен човек. Той се занимава от малък с това. Разви хобито си в професионална дейност. Изключителен специалист“.

Това каза в Диляна Дойчинова, братовчедка на загиналия при взривените складове доц. Петър Шишков.

„Разбрах, че са били там с дъщеря му Кристин, за да подготвят заря за петъчния ден. Това е обичайно. Хората го обичаха за това, което правеше, защото го правеше със страст. Разказвал ми е за нивата за безопасност. Ако е имало най-малък риск за живота за него или за детето – щеше да вземе мерки“, добави Дойчинова.

Откриха тяло до един от складовете в Елин Пелин

„Кристин от време на време му помагаше. Той я взимаше, тя беше горда, че е част от работата му. В близките държави пътуваха. Помня как се вълнуваше, когато отидоха в Мексико. Петър и Кристин бяха много свързани. Той успя да я запали по това. Петър Шишков е потомствено свързан с Минно-геоложкия университет. Той е четвъртият инженер Шишков, възпитаник на университета“, каза още тя.

„Това са баща и дъщеря, които имаха невероятни отношения. Цялото му семейство е много хубаво. Съпругата му е прекрасна жена. Това е ученическата му любов. От 30 години са заедно. Щяха да се навършат 20 години от сватбата има. Страхотни отношения. С чувство за хумор минаваха през трудностите в живота“, посочи братовчедката на загиналия доц. Шишков в ефира на bTV.

Ето кой е загиналият в експлозията край Елин Пелин

„Съпругата му се държи. Шокът ще дойде, след като успеем да организираме погребението, но те са част от разследването. Очакваме разрешение да организираме погребение. Всички са в шок – майка му, сестра му. Той е най-големият от нашето поколение братовчеди. С огромно сърце. Толкова благороден. Невероятен човек. Всички много го обичаха. Загубата е голяма“.„„Не знам как можахме да стигнем дотук. Държавата реагира бързо. Дойдоха линейки. Искам да благодаря на лекарите в „Пирогов“, на всички кръводарители. Това показва човещината в нас. Доц. Шишков има 10-годишно момче, на което аз съм кръстница. Много съм горда с него. То има много добро математическо мислене. Явява се на олимпиади. Детето има нужда да развие този талант“, каза още Дойчинова.

Почина момичето, пострадало при взривовете край Елин Пелин