Петър Шишков е мъжът, който загина в трагичния инцидент край Елин Пелин. Вчера в склад за пиротехника избухнаха редица взривове, а обичаният и уважаван преподавател в Минно-геоложки университет, загуби живота си. Петьо Зарята, както повечето негови познати го наричат, има опит с участия в научно-изследователски екипи в направление „Взривна техника и технологии" и консултантски услуги в сферата на взривните дейности и пиротехниката. Работил е и съвместно с много известни личности.

Голяма част от тях публикуваха в социалните мрежи своите съболезнования и се надяват дъщеря му да се възстанови. Припомняме, че 20-годишната Кристина Шишкова е с 85% изгаряния. Лекарите се борят за живота й. 

Ето кой е загиналият в експлозията край Елин Пелин

„Петьо Шишков или Петьо Зарята, както го наричаха, е човекът, който е загинал в склада за пироефекти в Елин Пелин. Работих с него, откакто беше малко момче. Той бе човек с огромни мечти и смела фантазия. Имахме големи планове да създаваме красота. Магията, която създаде на концерта ми "Български свят" в Античния театър Пловдив, винаги ще се помни. Винаги ще си ни в сърцата! Огромни съболезнования към семейството и приятелите му,“ написа певецът Красимир Аврамов.

„Със свито сърце научих, че нашият приятел и автор на пироефектите на концертите- доцент Петър Шишков днес, не е между нас… Ще ни липсваш, г-н доцент, приятелю. Молим се за дъщеря му, само на 20 години, също пострадала при инцидента,“ написа изпълнителят Миро.

Търсят кръводарители за пострадалото момиче до Елин Пелин

„Искренни съболезнования на близките на загиналият доц. Петър Шишков. 49-годишен доцент и уважаван учен не успя да се пребори за живота си, въпреки, че бе със сравнително по-леко изгаряне. Той е бил тежко обгазен. Дано лекарите успеят да се преборят за живота на неговата дъщеря,“ пише политикът Красимир Янков.

„Днес загубихме един истински човек, приятел и любим преподавател на всички студенти доц. д-р Петър Шишков. Почивай в мир, приятелю!,“ написа Ивайло Копрев – ректор на МГУ „Св. Иван Рилски“.

Публикуваха и едно от последните събития, в което Шишков е взел участие: