Видео, публикувано от Севин Мюмюн, в местна асеновградска Facebook група, предизвика гневни реакции. На него се вижда как посред бял ден възрастна жена минава и си откъсва цвете, засадено в саксия на тротоара.

На кадрите се вижда как жената пресича улицата, не на пешеходна пътека, отива на тротоара със саксиите, оглежда се и директно се отправя към цветето. След което го откъсва с корените и си го прибира в черна найлонова торбичка, предвидливо оставяйки другото цвете от саксията да си стои.

"Брането", както го определиха потребителите на социалната мрежа, е станало на 22 септември, към 13:20 на обед.

Коментираща сподели, че жената, разпространила клипа, е не веднъж жертва на подобни кражби. "Тя се старае да създава уют и красота. И трите пъти хората се виждат на камерата, но тя, от етичност, чак сега реши да покаже една от тарикатките-крадли.", пише коментиращата.

Тя допълва, че първият извършител "нагло й оставил мартеница", след като откраднал цветята й. "Това е срамно и не толерантно!", завършва коментара си тя.

Друг коментиращ пише, че има суеверие, че цветя се хващат "само ако са чужди". "Интересно е как някои са готови да станат престъпници, за да им хване новото цвете.", продължава той.

"Добър пример дават възрастните, а после - децата ни били хулигани!", посочват коментиращи.

Жена пък посъветва да се засядат студоустойчиви кактуси, като по този начин, потърпевшата ще се отърве от проблема с крадците.

Снимки: Стопкадри, Севин Мюмюн

Жена открадна кашпи с цветя и помаха на камера за видеонаблюдение ВИДЕО