Кола с пазарджишка регистрация успя да предизвика вълна от недоволство в пловдивски квартал. Причината, както вече може би се досещате, е паркирането на водача. Случката се разиграла в "Кючук Париж", а пловдивчани твърдят, че били затруднени от водача на черния "Мерцедес".

Местните винят собственика на возилото, че е запречил изхода на площ, използвана от тях за паркинг, а така не можели да излязат с колите си. На снимка, илюстрираща битовата случка, се вижда, че колата е разположена между паркиран джип и гараж, като разстоянието за минаване покрай нея не е особено много, но го има.

"Ще помоля индивида, дето спира като арабин у пустиня, да дойде да си махне МПС-то,щото явно като си със скъпа кола не виждаш къде спираш!", гневно пише Диляна М.

Маскиран крадец нахлу в дома на майка с бебе, издирват го СНИМКА

"Всички останали са помислили за вход/изход и е оставено място. На мястото на паркиралите коли бяха гаражи. Проблемът е, че такива като този не виждат по далеч от носа си", разяснява тя, като не пести предположенията.

Ситуацията от пловдивския делник е споделена в местна група във Facebook, където "дискусията" на закъснява. Появяват се бързо-бързо критики към въпросното паркиране, не липсват и иронични коментари за регистрационния номер на возилото. Някои пловдивчани предполагат, че ако колата беше по-евтина, местните нямаше да се разправят с нея толкова "културно".

Не липсват и пловдивчани, бързащи да дадат съвет за спраняване с очевидно неприятния проблеми, както и такива, за които черния "Мерцедес" не  е в нарушение.

Вижте някои от мненията на местните:

"112! Обяснявате каква е ситуацията, даже и патрулка ще пратят", съветва пловдивчанин.

"Да, паркирал е на входа/изхода за паркинга", заключава Милка Г.

"Няма табела, че зоната е паркинг, всички са в грешка на снимката, а гаражите са нелегални. Какво правим сега?", чуди се Илиян М.

Джип прегази правилата в София ВИДЕО

"Аз само за малко", предполата мотивацията на водача Тодор Д.

"Как ще излязат останалите, ако поискат?", чуди се Ваня Х.

"Това с вдигането на чистачките е такава селяния, че не е истина просто. Звънни на "паяка" и да го отнасят", смята Атанас А.

"С последователите на бог РА шега не бива", иронизира регистрацията на МПС-то Красимир Д.

"Самият номер му позволява всичко", пише Шибил Д.