Жена от Бургас сподели за инцидент с бебешка количка и автобус. Количката на едногодишно дете падна в дупката между тротоара на спирката и автобуса.

Жената твърди, че водачът на градски автобус, движещ се по линия Б1 в морския град, е спрял на голямо разстояние от спирката, уточнявайки че детето е добре. То е било с баба си, която не знаела как да реагира, твърди жената. "Забелязвам, че не за пръв път автобусите спират така", пише тя в публикацията си в социалните мрежи, която видя GlasNews.

Тя добавя, че заради голямото разстояние от спирката и възрастни хора не успяват да прескочат. "Това обсъждахме в автобуса след инцидента, когато контролата ни се развика да млъкнем", казва жената.

"Но следващия път? Поне водачът на следващите спирки спираше близко. Но докога?", се пита жената.

Коментираща също е станала свидетел на подобна ситуация, само че тогава е паднал възрастен мъж на "Терминал Юг". "За щастие не пострада сериозно и няколко човека му помогнаха", допълва тя. Майка пък каза, че тяхната количка също е пропадала, дори са ги затискали и вратите.

"Преди няколко дни пътувах в автобус номер 12 към Славейков. Същата ситуация - на всяка спирка спираше далеч. Една баба направи забележка, при което шофьора и кондукторката почнаха да й крещят и да я обиждат", разказва мъж. "Репликата която ме втрещи най-силно беше "като не можеш да вървиш, стой си вкъщи".

Вината потребителите на Facebook откриха както при шофьорите, така и при кондукторките.

"Изобщо не ги интересува шофьорите", пише мъж, споделяйки, че често са повишавали тон при направена към тях забележка. Друг пък добави, че е работа на кондукторките да свалят рампи за колички. 

Вина се намири и при шофьорите на леки автомобили, които паркират на спирките, пречейки на нормалното спиране на автобусите от редовните линии на градския транспорт.

Авторката на публикацията увери, че е изпратила сигнал към фирмата, обслужваща бургаския градски транспорт. Тя се надява да има резултати.

Снимката е илюстративна.