Бургазлийка не остана очарована от поведението на кондукторка в градския транспорт.

Вчера, в 18:00 ч., жената се качва на автобус, по линия Б11, от МБАЛ-Бургас в посока центъра. Според публикацията, жената не разполагала с дребни пари и била принудена да плати с банкнота от 50 лева, a това предизвикало агресивна реакция от страна на кондукторката, която е започнала да крещи, заплашва и да използва нецензурни думи, видя Glasnews.bg.

Според пътничката, конфликтът се е разразил, въпреки че банкнотата от 50 лева е законно платежно средство в България и не съществува задължение за ограничаване на нейното използване за плащане на билети. Пътничката подчертава, че вместо да се слагат допълнителни табели, които да информират, че не може да се плаща с 50 лева, би било по-добре да се внедрят автоматични системи за плащане с банкова карта, които и да намалят нуждата от намеса на контрольори.

След изясняване на ситуацията пътничката успяла да плати билета си и да получи необходимата сума обратно. "В края на краищата, след като многократно бях наречена простачка, ненормална и какво ли още не, успях да си платя билета и въпросната служителка на БургасБус ми върна съвсем спокойно нужната сума. Така и не разбрах кому беше нужен този цирк!", написа жената в публикацията си. "Моля Ви, БургасБус, редовно изпращайте на психотест служителите на градския транспорт! Разбирам, че работната ръка е кът и всякакви хора с начално образование са добре дошли на подобни длъжности, но моля ви, вземете мерки.", допълва жената.

Снимка: Борислава Априлова