Майка с малко дете сподели разочарованието си от един наболял проблем. Жената разказа в социалната мрежа за постъпката на мъж край Сливен. Той е видян да изхвърля автомобилни гуми и строителни отпадъци във вилна зона. След като струпал боклуците напуснал необезпокояван мястото. Очевидката допълва, че с него е пътувало и дете, което вероятно ще почерпи опит от постъпката.

„До Господинът с автомобил със сливенска регистрация и ремарке, със старозагорка регистрация, който онзи ден реши да си изхвърли гумите и строителните материали в нашият квартал (Вилна зона зад Бимако). Скъпи Господине, благодарим ти за тази прекраска купчина с боклуци, която ни завеща най-вероятно завиаги, защото Общината няма да я почисти. С удоволствие ще разхождам дъщеря ми, която е на една година всеки ден и ще те споменавам с добро. Също искам да ти кажа ЕВАЛА за примера и възпитанието, които даваш на 10-годишното момче, което беше с теб. Съжалявам, че детето ми беше с мен и не спрях и да сложа на мястото Ви. Ама друго си е да се прибереш от чубжина с надеждата, че нещата са малко по-добре, че хората са по-добре,“ написа Silv Stefanova.

„Докато няма глоби, както в другите държави, няма да има и оправия! Там за хвърлен фас на улицата глобата е 100 евро. Снимка с фиша за заплатата и 100 евро по-малко! Без тън-мън, обжалване, връзки и т.н. Закон има и се изпълнява. Тук закони има само на хартия,“ коментират жители.

„Колко пъти съм правила забележка на такива простаци, но полза никаква! Само, ако знаехме къде живее, щяхме да му го съберем и да го изсипем пред вратата,“ пишат още.