"ИМАМЕ НУЖДА ОТ ПОМОЩ, за да бъде едно семейство отново заедно!", това написаха от фондация "Надежда за малките" на страницата си в социалната мрежа Facebook.

Оттам обясниха, че спешно търсят жилище за дългосрочно наемане за малко момиченце и родното й семейството, които доскоро са били откъснати едни от други.

От публикацията на "Надежда за малките" става ясно, че детето е било оставено на грижите на фондацията.

"Ще споделим с вас историята на Р. и нейното семейство. Тя порасна толкова много от първата ни среща, когато знаеше само две-три думички на непознат за нас език… А нейните хора - някъде там, далеч, незнаейки ще бъдат ли отново заедно, но благодарни, че дъщеря им е добре.

Никога няма да забравим думите "Ако някога с нас се случи нещо, щастливи сме, че тя е във вашите ръце".

След две години трудности и силна вяра, те са тук. Тя в прегръдките на мама, татко и братчетата си.

По пътя към събирането на семейството заедно има още само една стъпка и за нея имаме нужда от съдействие и разбиране! Търсим много спешно къде да живеят!

Бъдете част от това чудо и нека заедно да върнем усмивките им. Мама, татко и четирите им деца имат нужда от нас сега!

Пишете или ни звъннете, ако имате идеи как да намерим дом за тях!", гласи публикацията на "Надежда за малките".

От фондацията увериха, че застават зад семейството.

Можете да се свържете с фондация "Надежда за малките" на следния телефонен номер: 088 495 7087.

Фондация "Надежда за малките" има за цел повишаване благосъстоянието на децата лишени от родителска грижа и създаване на по-добри условия за тяхното отглеждане, израстване и формирането им като пълноценни личности. Фондацията работи за ускоряване на процеса на деинституционализация чрез развиване на алтернативни социални услуги, а именно – разкриване и управление на центрове за отглеждане на деца от семеен тип, както и насърчаване, популяризиране и подкрепа на приемната грижа.