Малко дете се нуждае от подкрепа. 9-месечният Божидар Банчовски страда от рядко генетично заболяване. Той има нужда от лечение, което за съжаление не се предлага в страната ни. Необходимата сума е непосилна за семейството. Затова те търсят подкрепа от добри хора.

Лек автомобил се продава с цел подкрепа на детето.

„Продавам този автомобил в ПОМОЩ на бебе Божидар и неговите родители!Teodora Vasileva. Цената е 2000 лв. Цялата сума ще бъде ДАРЕНА за каузата!,“ написа в социалната мрежа Велизар Стойчев.

Ето какво пишат и родителите на Божидар:

„Ние родителите на Божидар правим тази кампания, за да се сдобием с финансови средства за лечението на нашият син. Той е на 9 месеца навършени, след направен ЯМР е поставена тежка диагноза а именно Болестта на Краббе (сфинголипидоза) рядко генетично заболяване, което за съжаление в България няма лечение, докторите дават живот до 2 годишна възраст.

Всичко започва от това, че той не вдигаше и крепеше главичка при навършени 5 месеца, при многократни прегледи при детски ортопед и педиатър на Божидар, който го следи от самото раждане. За тях нямаше никакъв проблем, всичко беше наред в развитието. След това той се разболя с грип, от който се обезводни и се наложи да ни хоспитализират в болница, от там невролог д-р Стоянова, която с влизане в болничната стая забелязва, че Божидар не се развива добре от там започнаха и съмнения, че има някакъв проблем, но не могат да дадат точна дигноза!

Беше направил 7 месеца и не можеше все още да крепи и да вдига главичка това пречеше и на това да се научи да седи. След изписване от болницата и лечението, което му беше приложено нашето дете започна да прави спазми и да плаче постоянно, отказваше да се храни. В момента Божидар пие само адаптирано мляко, плаче над 8 часа в деня от завишеният мускулен тонус и болките, които получава от спазмите (спастичност), отказва да седи в количка, детско столче от 3 месеца не ги използваме. Денят му минава в носене на ръце. Нашето слънчево дете спря да се смее, гука и радва.“

IBAN: BG56CECB979010I0335300

Титуляр: Теодора Василева (майка)

Сума: 180 000 евро.

Подкрепете Божидар с дарение с карта, PayPal, ApplePay, GooglePay, Revolut или по IBAN сметка:

https://pavelandreev.org/.../zaedno-za-jivota-na-bebe...

Банка: Алианц Банк България

IBAN: BG04BUIN95611000740998

BIC: BUINBGSF

Получател: Фондация Павел Андреев

Основание: Божидар Банчовски

Включете се в онлайн базара на платформата

https://www.facebook.com/groups/pavelandreevbggroup/?ref=share