Камера за видеонаблюдение, поставена пред входа на жилищен блок в София, е заснела как мъж събаря ограда на градинка.

Действието се развива в ж.к. "Красна поляна". Кадрите, които показват вандалската проява, са споделени в социалната мрежа Facebook от Краси Петров.

"Блок 340А до Стадиона. Ако помните - тук падна големият клон. Живущите ме информираха за вандализъм от техен съсед - вижда се как нанася щети на градинката", пише Краси Петров.

На споделеното видео се вижда как вандалът първо рита дървената ограда, а след това я хваща с ръце и я хвърля. Не е известна причината за постъпката му.

Мъжът, публикувал кадрите, споделя, че живущите в блок 340 А с много желание поддържат градинката.

"Доколкото разбрах общината е помагала с материали. Извикана е полиция, има си жалба. Лицето е с инициали А. З.", допълва Петров.

Столичани осъдиха вандалската проява. Гражданите са на мнение, че вандалът трябва да понесе наказание и да полага обществено полезен труд.

"Няма никакво оправдание за подобно поведение. Независимо от мотивите, вандализмът е израз на неуважение към труда на другите и към обществото като цяло. Вместо да разрушаваме, трябва да се стремим да изграждаме и подобряваме нашата обща среда. Когато уважаваме и се грижим за обществената собственост, ние допринасяме за създаването на по-добро, по-сигурно и по-приятно място за живеене за всички", написа Силвия К. в секцията за коментари.

"Тъпо, безсмислено и вандалско поведение!", коментира Верка А.

"Колко нещастен трябва да е човек, за да изпитва удоволствие в това да руши?", попита Мариан П.