Медицинска сестра, която беше записана със скрита камера да обижда и напада дете от яслената група в столичната 27 ДГ "Детска китка", доброволно е подала заявление за напускане.

Разпоредена е вътрешна проверка, която включва писмени обяснения от директора на детската градина Галя Димитрова, както и на медицинското лице Снежина Стоичкова, съобщават от район "Надежда".

Експерти от Столичната община са извършили проверка в градината, за да бъде изяснена отговорността на директора по случая.

Експерти са се срещнали с родителите на детето, от които се очаква да подадат писмени сигнали до Столичната община и Държавна агенция закрила на детето.

Директорът на детската градина се ангажира да проведе спешно допитване до родителите за въвеждане на видеонаблюдение и при постигнато съгласие такова ще бъде изградено.

Слагат камери в забавачката с медсестрата, виеща към дете: Мръсницо!

Ден по-рано стана ясно, че медицинска сестра в градината е наричала момиченце "мръсницо" и "животно мръсно".

Тормозът над детето лъснал, след като родителите му сложили записващо устройство в играчка, за да видят как минава денят му в забавачката.

Родителите на Никол прибегнали до тази мярка, тъй като забелязали промяна в поведението й, въпреки че тя е само на година и седем месеца и още не може да говори.

"Започнаха истерии, плач, свиване до стена с треперещи ръчички, агресия – започна да удря, да скубе", разказа майката на момиченцето Илиана Джонева. Записът е направен на 31 октомври.

Медицинска сестра от ясла към дете на 1,7 г.: Какво искаш, мръсницо, животно мръсно?Това чуха родители от София на записа, направен от тях, и изпаднаха в шок

"Чуват се удари. В рамките на пет часа четири пъти яде шамари", казват родителите.

Майката и бащата на Никол настояват служителката никога повече да не работи с деца. И се надяват, че другите родители също ще бъдат нащрек за проява на агресия.