Лъчезар Христов твърди, че живущи в столичен блок са били подложени на тормоз от двама младежи.

Мъжът написа в социалната мрежа Facebook, че младежите са успели да проникнат в блок 232 в квартал „Гоце Делчев“ и са създали сериозни неудобства на живущите.

Според публикацията, младежите влезли в блока, достигали до 14-ия етаж и се натъквали на чували със строителни отпадъци, които били оставени поради ремонтни дейности. В един от чувалите те открили бутилка, с която започнали да удрят по вратите на апартаментите, а след това бягали.

Въпреки че на пръв поглед това може да изглежда като детинска шега, ситуацията далеч не е безобидна. В един от апартаментите по това време била бременната съпруга на Лъчезар, която е останала сама вкъщи, споделя мъжът. „Жена ми цяла нощ подскачаше при най-малкия шум“, допълва той.

„Всички сме правили глупости, когато сме били млади“, признава авторът на поста, но добавя, че в този блок вече многократно са били чупени прозорци, нанасяни са щети за стотици левове, а вандализмът се е превърнал в постоянен проблем. Поради честите инциденти в сградата вече са монтирани камери, които са уловили действията на младежите.

Христов отправя предупреждение към родителите на въпросните младежи да се намесят, за да предотвратят по-нататъшни проблеми. В поста си той подчертава, че не всички хора биха реагирали толкова търпеливо на подобни действия.

„Има много по първични хора - първо играят шамарите, а след това въпросите!“, завършва публикацията си той.