Младо момиче сподели в група в социалните мрежи, че на 7 октомври към 14:00 на обед е паднала на стъблите на входа на 2-ро ДКЦ. Тогава към нея отива мъж, за да и помогне да се изправи.

"В същия момент изпуснах портмонето си, в което имаше голяма сума пари", пише Яница Георгиева. "Той си тръгна, а аз скоро след това усетих липсата на портмонето."

Тя се опитала да спре мъжа с нагласа да го попита дали случайно не го е взел, но тогава се е появил друг мъж, който дръпнал заподозрения, според жената, мъж и двамата тръгнали да бягат към сградата на Община Плевен.

Жената се обърнала към Министерството на вътрешните работи, откъдето я насочили към Първо районно полицейско управление.

Напът за там жената отново се сблъскала с двамата мъже.

"Опитахме се да ги спрем (с майка ми)", заявява във Facebook потърпевшата. Тя разказва, че мъжът със синята тениска, в опит да докаже невинността си, се е съблякъл почти гол. "Твърдеше, че не е взел нищо."

Човекът със синята тениска, за който се твърди, че е откраднал портмонето.

В този момент другият човек грабва якето на мъжа и избягва.

Жената апелира всички хора, които ги познават, да ги предупредят и помолят да върнат вещите й.

Според жената, човекът със синята тениска й е "помогнал", а този вляво е избягал със якето на първия.

Коментиращи разпознаха двамата антигерои от разказа на жената и споделиха, че са ги виждали да работят в определен магазин на улица "Трети март". Оказва се, че вече не работили там.

Други плевенчани посъветваха жената да поиска записите от видеокамерите в района на инцидента, тя обаче ги увери, че вече е искала достъп, но такъв й бил отказан.