Красива инициатива зарадва за пореден път учениците и техните родители в София. Блок в "Дружба" осъмна празнично украсен, а поводът е ясен - първият учебен ден за новата година.

"Успешна и здрава учебна година на всички ученици и учители!", пожелава Ралица Петкова, която дава гласност за случката.

Дамата споделя, че въпреки ремонтните дейности край блока, които създават неудобства, ежегодната традиция е била спазена, а входът на жилищната сграда е украсен по случай празника на всички ученици и учители.

"Тази година украсата е специално за изпращането на първокласниците ни от блока! Най-сладките! На добър час!", пожелава Ралица Петкова. Тя показва и украсата на блока - сини балони се виждат до входната врата, а красиво пожелание е изписано с хартиени букви.

Над 2 300 училища отварят врати днес, за да посрещнат повече от 720 000 ученици. А първият училищен звънец ще чуят 58 000 първокласници. Знания за малки и големи ще предават над 92 000 учители и специалисти

Вижте и цялата публикация, споделена от Петкова, публикувана без намеса:
 
"Тук 20-ти блок, ж-к "Дружба" 1! Успешна и здрава учебна година на всички ученици и учители!
Може да газим в кал, поради ремонта на тротоара пред блока, но това не означава, че няма да се украсим, както всяка година, за първия учебен ден! Тази година украсата е специално за изпращането на първокласниците ни от блока! Най-сладките! На добър час!"