Видеоклип, публикуван в социалните мрежи, разкрива момент, в който шофьор на лек автомобил извършва опасна маневра, като нагло изпреварва на място, където това е строго забранено. Въпреки наличието на разделителни колчета, предназначени да ограничат подобни действия, водачът пренебрегва правилата и преминава през тях, създавайки риск за останалите участници в движението.

Ситуацията се развива по основния път, свързващ Велико Търново и Русе. Поради липса на точна дата на създаване на видеоклипа, който е споделен на 20 септември, информацията около времето на записване остава неясна.

Под видеоклипа в социалните мрежи се появиха коментари, в които потребителите изразяват възмущение от поведението на водача. Някои от тях дори стигнаха до крайни заключения, заявявайки, че нарушителят трябва "да бъде в затвора" заради извършеното сериозно нарушение. Те подчертават, че подобна безразсъдна маневра представлява реална "предпоставка за убийство", тъй като създава непосредствена опасност за живота на останалите участници в движението.