Жена е видяна да изхвърля домашно куче.  Случката се разиграла в Софийско, в района на Божурище. Кадри от камера за наблюдение показват как лек автомобил паркира до други коли, след което жена на средна възраст излиза и вади от багажника животинчето. Малко след това го оставя сред храстите. Оказва се, че действието не е останало незабелязано. Мъж открива ненужния „най-добър“ приятел и след редица изследвания в клиника се установява, че е болно от гана (вирусно заразно заболяване, което може да доведе до парализа и смърт).

Ето и цялата история на Даниел Никодимов:

„Много се афектирах! Не си намирам място от вчера! Как може да захвърлиш в храстите като ненужен боклук едно беззащитно и болно живо същество при положение, че има шанс да бъде спасено! ТИ СИ ДОЛЕН БОКЛУК!!! И не съжалявам, че те наричам така! Как можа!?!?!?! Досвидяха ти се 100 лв. да го ефтанизираш? И това не е най-лошото....!!!... Знаеш, че е болно от силно заразна инфекциозна болест - ГАНА и в същото време го захвърляш на място обитавано от още поне 15 кучета, с които ще бъде контактно и за които там от години се грижат работниците от складовете. Ти виждала ли си агонията на куче болно от гана последен стадий?!?! Как спиш нощем..... Ще пусна записите към всички институции и прокуратурата. Що за изрод трябва да си, за да направиш това? Така ли си възпитала и децата си? Такъв ли пример даваш? Използваш колата на дъщеря си ,за да извършиш тази нечовешка постъпка.... Предлагам ти да се свържеш с мен и да поемеш част от лечението, защото заради теб ще дам цялата си заплата, за да лекувам кученцето и дори няма да стигнат!

Информация за всички заинтересовани:

Кученцето имаше затруднено дишане и много подут крак, което предполагаше рак на костта. Направихме невъзможното, за да намерим клиника, която да се съгласи да приеме куче болно от Гана и да направи рентгенови снимки. Снимките бяха с цел да видим състоянието на крака и дали ракът има разсейки в бял дроб или други органи, което щеше да направи лечението от Гана безполезно. Слава Богу, разсейки няма никъде. Ако кученцето успее да се излекува от Ганата, което според лекарите е 50 % шанс, то тогава крачето ще бъде премахнато оперативно и то без проблеми ще си живее на 3 крачета. Започнато е лечение на Ганата. Ще кача резултати скоро дали има подобрение.

Сега качвам записа от камерите и снимки от рентгена днес.“