Александър Тошев и Нико Тупарев, който миналата седмица бе арестуван по сигнал на Тошев за длъжностно присвояване, а след това пуснат прекратяват общите си бизнеси, а за целта работят по споразумение, с което да изгладят търговските и личните си противоречия. Това съобщи Тошев, който изпрати съобщение до медиите чрез адвоката си Александър Александров. 

След над 20-годишно успешно партньорство, в дух на разбирателство, добронамереност и компромис двамата работим по постигане на споразумение, в което търговските и лични противоречия помежду ни да бъдат изгладени коректно и справедливо и за двама ни, пише в съобщението (целият текст - по-долу). 

Заради спор между двамата за 1,4 млн. лева, които Тупарев получил от фирмата им "Лайм" Нико бе арестуван миналата седмица. Той бе обвинен в длъжностно присвояване в особено големи размери. Съдът обаче пусна Тупарев без мярка за неотклонение. Съдия Виктор Чаушев обясни, че продуцентът не е бил длъжностно лице, а само съдружник, така че няма как да извърши такова престъпление. Освен това нямало и данни сам да си е превел парите. Заради обвинението, което се поддържаше от прокурор Димитър Франтишек главният прокурор Борислав Сарафов назначи проверка на дейността му.

Нико Тупарев: Целта на схемата е овладяване на дружествата и заграбване на имуществото им

Тупарев и Тошев имат и друг спор, който в момента се разглежда от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). Сигналът е подаден от Тошев. Двамата са партньори в дружеството "Еко Брикет" АД. Тази фирма е съсобственик в известната продуцентска компания "Олд Скул". Според Тошев обаче Тупарев и другите му партньори в "Олд Скул" ощетяват "Еко Брикет", защото пренасочват пари и клиенти към други свои фирми. Сагата стана известна в края на май. Тогава Тупарев посочи, че това е опит за изнудване и е завел 9 дела срещу Тошев, предаде "24 часа".

Вероятно след съобщението, че се разделят и работят по споразумение, двамата ще спрат търговските и граждански дела, които водят един срещу друг. Наказателното дело обаче може да бъде прекратено само от прокуратурата.

Ето и цялата позиция на Тошев:

Поради високия обществен и медиен интерес към общия бизнес на мен и г-н Тупарев, от името на двама ни съобщавам, че двамата прекратяваме общите си начинания. След над 20-годишно успешно партньорство, в дух на разбирателство, добронамереност и компромис двамата работим по постигане на споразумение, в което търговските и лични противоречия помежду ни да бъдат изгладени коректно и справедливо и за двама ни. Никола Тупарев ще продължи да реализира успешни проекти в сферата на медиите, а аз ще продължа с инвестиционните си проекти в други сфери.