Видео, Разпространено в социалните мрежи, показва безразсъдно шофиране в Перущица. Охранителна камера "улавя" как водач на автомобил кара из града със 100 км/ч, въпреки наличието на пешеходна пътека и "легнал полицай", твърди Facebook страницата, споделила клипа.

Видеото е от 22 септември, снимано е минути след 21:00 вечерта. Според авторът на видеото, подобни ситуации са редовни. В заснетия участък ограничението на скоростта е 30 км/ч - далеч под скоростта на водача.

Коментиращи призоваха за спешни и адекватни мерки от страна на компетентните институции. Някои призоваха за солени глоби, а други направо за конфискуване на автомобила.

"Ама как толко време не свикнахте... Ако имаше камера за скорост дали пак така ще мине?", пише потребител.

Друг потребител шеговито написа, че "това са 30 км/ч, само че на забързан каданс".

Според Закона за движение по пътищата, водач, който превиши разрешената максимална скорост в населено място с над 50 км/ч, се наказва с глоба 700 лв. и три месеца лишаване от право да управлява моторно превозно средство, като за всеки следващи 5 km/h превишаване над 50 km/h глобата се увеличава с 50 лв. Следователно, глобата за водача трябва да стане 1000 лв.

Видео: Facebook, Лудостта по пътищата на България. Нека я спрем заедно.