Не че се случва за първи път, но като че ли напоследък проблемите с липсата на доставки за автомобилните заводи се отразяват не само на производството на нови коли, но и на резервни части. А това дава стимул на крадците да се активизират и да си "набяват" каквото им е необходимо. 

Очевидно такъв е случаят с Мария Игнатова, която разказа в социалните мрежи какво озачава да ти откраднат огледалото:

"07.30 ч сутринта, закъснявам за работа, бързам, качвам се в колата. Паля, тръгвам, поглеждам в огледалото и "Ооооооо, изненада - няма огледало".

Ядосана се чудя какво да правя. Обръщам и оставям колата отново пред блока. Качвам се в метрото, бясна. Чудя се кой и защо, та това огледало няма и 20 лв. Започва търсене на огледало. След 2 дни и пробвани 5 огледала /все още не сме намерили/, разбирам защо... някой просто не е могъл да си намери и е решил, че по-лесно е да откраднеш и създадеш главоболия на друг.

Е, ние продължаваме търсенето и умуването как да го оправим, но вече няма да е 20 лв... дано новият собственик на огледалото ми е "доволен и щастлив" от постъпката си. Благодаря му, че ме остави без кола, засега за неопределено време."

Напомняме, че фаровете, огледалата и катализаторите са любими на престъпниците. Хубавото в случая е, че жената не само получи съвети от къде да си набави огледало, но няколко кавалера й предложиха помощта си. В крайна сметка жената благодари на всички, които са й  предложили помощ, и обясни, че за днес има поръчано поредното огледало. Дано!