Светофарната уредба отново пуска в двете посоки на Владимир Вазов, преминавайте с повишено внимание!, алармира столичанин в социалните мрежи. Става дума за светофара, на който само преди 4 дни два леки автомобила се блъснаха и лишиха слънчевата Зорница от правото ѝ на живот. Трагедията се разигра посред бял ден, пред очите на множество хора. 

Оказва се, че днес отново на въпросния светофар са се ударили два автомобила, този път катастрофата е "само" ламаринена:

"Преди около 5-10 минути бях там и два автомобила леко се удариха, като резултатът е, слава богу, само смачкана броня...", написа софиянка.

Още в деня на трагедията с младата жена десетки столичани коментираха, че "безспорно скоростта в повечето случаи е причина за тежките катастрофи. Но дали е единственият фактор в този случай?" И твърдяха, "че има проблем със светлинната сигнализация на светофара":

„Сутринта минах от там и забелязах, че нещо яко са прецакали светофарите! Някой мега малоумен "инженер" ги е настроил невероятно...“

„Честно казано не се учудвам. Всеки ден минава от там и още онзи ден ми направи впечатление, че са променили светофарите и пред очите ми щяха да станат няколко ПТП-та на същото място. Бяха се образували леки тапи, които бяха много странни, предвид че това не е единственият светофар, който пуска двете срещуположни ленти едновременно и се налага да изчакаш, тези които продължават направо. Да не говорим, че минаха няколко човека, които все още не са разбрали, че когато лентата е очертана за завиване, тя е за завиване, не за продължаване направо, та и аз щях да “изгоря”, поради продължаващото малоумно каране на някои хора. Днес точно преди катастрофата минах и светофарите отново бяха променени, вече не се налагаше да изчакваш хората отсреща, защото светофара на моста ги спираше. Освен това има хора, които се бъркат и гледат светофара, който е на моста и не на последно място светофарите се застъпват, когато на Владимир Вазов светне жълто, този на Васил Кънчев също светва в жълто и ако някой умник реши да хване “последната възможност”, така става.“

Светофарът беше наречен „Най-безумният светофар в София", а управлението му - "пълно безхаберие и идиотизъм на инженерите".  

И днес столичани се чудят "кой индивид взима решения за регулирането на светофарните уредби. На големи кръстовища светофарът да е неосигурен! Има милиони варианти за регулиране, така че всички да минат безопасно, включително и пешеходците, ама…", пише Н. Аврамова.

Та и ние се чудим ще се намери ли специалист, който адекватно и безопасно за всички да регулира въпросното кръстовище. Или ще продължаваме през ден да броим ПТП-тата, до следващата трагедия... 

Скорост и "прецакани" светофари. Те ли погубиха живота на пешеходка в София?

"Мина на червено": говори очевидец на смъртоносната катастрофа в София

"Слънчевото момиче на офиса вече го няма": Зорница е погубената в София СНИМКА