С викове съд за садистите десетки пловдивчани се събраха на протест в центъра на града и тръгнаха с шествие по главната улица. Те са провокирани от изключителната жестокост към кучето Джеси от Пловдив. Искането им е Стоил Георгиев, който тормозише кучето, да получи ефективна присъда. Протестни действия днес ще има и в други градове в страната, коментираха протестиращите.

Всички се отправиха преди минути към прокуратурата, държейки плакат в ръка с лика на Джеси, за да отправят своите искания и да спре насилието над животни. Според тях садистите трябва да получат ефективни присъди за жестокостта, която причиняват на четириногите, пише TrafiicNews.bg.

Какво е състоянието на жестоко пребития питбул в Пловдив ВИДЕО

Сред протестиращите беше и Радослава Камбурова, която е една от спасителките на кучето и сега полага грижи за него.

“Държава няма. Дали ще е за куче, дали за човек. Той е посягал и на дете, дори е имало и дело, което се е гледало при закрити врата и са го оправдали. Нямам никва информация по разследването. Никой не ми се обажда. На 7-ми май пуснах нова молба към прокуратурата с нови свидетели и искания. В понеделник адвокатката ще се обади . Подозираме, че Зоополицията в Пловдив не прави нищо , а взимат едни заплати само. Много се радвам, че дойдоха толкова хора, на които им пука и не са безразлични,” заяви през сълзи Камбурова.

По думите на жената преди дни, след скенер на Джеси ѝ е бил открит тумор, а подозренията за получаването му е, че агресорът Стоил Георгиев му е давал стероиди. Тя е категорична, че протестите ще продължат, ако няма някакво развитие по тази важна тема.

По време на шествието дойдоха и деца , които сами бяха изработили плакати с думите - “ Ние сме техния глас”. Кучето Жана също протестираше за Джеси, както и нейният стопанин, който е чужденец. Въпреки това хората призовават повече граждани да дойдат на централната улица и да протестират в подкрепа на животните , защото много от тях биват тормозени от агресори, които не получават наказание.

 

Припомняме, че на 9-ти април ученици от Френската гимназия в Пловдив видели питбула в безпомощно състояние, воден от собственика Стоил Георгиев . Кучето куцало, имало кръв ,следи от порязване и нямало козина на места. затова подали сигнал в полицията. Униформени установили собственика на животното, а БАБХ му наложиха глоба за това, че не полага адекватни грижи за четириногото.

Джеси 11 години е живяла без любов и под ужасен терор. Видът на кучето издаваше, че през годините стопанинът не е полагал грижи за него, но за щастие то вече е спасено.