На 17 септември, празника на вярата, надеждата и любовта, пловдивските пожарникари се радват на ново попълнение в редиците им. За това споделиха самите те, определяйки избора на младите пожарникари като "път към мечтите". 

Ето как представиха своите нови колеги от Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Пловдив:

За 24-годишния Христо Кирев мечтата да стане огнеборец вече е реалност. Още в детската градина с вълнение и възхищение слага бойната каска и гордо позира с нея. Тогава у него се загнездва мечтата да стане пожарникар. Учи се старателно и нито за миг не се отклонява от вярата си в желания път. Тренира футбол, а този спорт изгражда екипност, доверие и налага отворена комуникация.

След като завършва висше образование се явява на конкурс за пожарникар, печели място сред достойните кандидати и вече приключва първоначалното си обучение в ЦСПП в АМВР. В Академията усвоява тънкостите, но усъвършенства своята гъвкавост и адаптивност, които ще са решаващи при динамичната работа под напрежение. Само след броени дни Христо започва редовни дежурства.

Щастливи сме да споделим, че част от екипа на дирекцията ни - заедно с него, ще бъдат още Тодор Лесов, Любомир Чолаков, Господин Иванов и Михаил Сотиров! Приятелството в школата ще им остане за цял живот, а качествата които са опознали един в друг по време на обучението, ще им бъдат от полза, когато се срещнат на произшествие.

Добре дошли в екипа, смели момчета!