Пловдив вече е  готов за празника на града на 6 септември. Усилен труд кипи на площад „Съединение” от дни. Служители на двете общински предприятия – „Чистота” и „Паркове и градини” се грижат за перфектната визия на площада.

По традиция всяка година преди празника се сменят знамената - националният трибагреник и флагът на Пловдив на всички входно-изходни пътни артерии. Пейките на площада са боядисани. Тази година мащабното съоръжение ухае на лавандула, след като бе почистено с 15 литра шампоан и 2 тона вода. Вечерта на 6-ти септември ще се състои официалното честване по случай 139 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия, пише TrafficNews.bg.

Директорът на ОП „Чистота“ Десислава Георгиева, заяви, че около 400 са знамената, които са подменени по входно-изходните артерии на града.. След измиването на паметника ще  започне усилено почистване и на площада. 

"По традиция веднъж годишно се почиства паметникът, като междувременно, всеки ден се извършва рутинно чистене на пространството около него", категорична е Георгиева.

От ОП "Градини и паркове" са подрязали клоните и са се погрижили за цветните алеи.