Премиерът Бойко Борисов е на посещение в Пловдив и региона. То не е обявено предварително, а за него информира профилът му в социалните мрежи. 

Борисов посети кмета на града Здравко Димитров, който се лекува в една от болниците в Пловдив вече две седмици от коронавирус и заръча всеки болен, който има нужда, да се приема в лечебно заведение. 

"Направо го изписвай да си отива вкъщи. Здрав е като камък. Вместо да работи – стои тук", каза Борисов на лекуващия лекар на кмета Димитров. 

"Ще имаме ли ковид болница днес в Пловдив?", попита Борисов градоначалника. 

"Днес ще я имаме. Първа градска става ковид болница", отговори Здравко Димитров. 

Министър-председателят заръча на кмета да работи от стаята все едно е кабинет и каза на лекарите да го тестват още днес за антитела. 

"Аз си го изкарах от нас. Голям зор, но от нас", каза премиерът. 

Той допълни, че ако има ваксина, ще я имаме и да се обяснява на хората, че има презапасяване с лекарства и че медикаменти има. 

По-рано той посети един от заводите - КЦМ. 

"Всички сме изкарали ковида, сега сме на първа линия ние. Тежко е, но минава за 15 дена”, каза премиерът Бойко Борисов на ръководителите на КЦМ. Борисов бе на посещение в завода, за да им връчи сертификат от правителството за реализиране на инвестиция от 260 млн. лева. Оказа се, че и изпълнителният директор Румен Цонев също е преборил COVID-19. След като изчете доклада на Евростат за България, премиерът се обърна към ръководителите на предприятието:

“Като хора и бизнесмени като вас, България върви напред. И ако се стегнем и не се плашим ще го минем през това.  Нашите герои лекари се връщат на работа - по 1000 души… Доктори лекуват, всички сме минали ковида вече. Защо е този зор да паникьосваме хората – нужно ли е да затваряме държавата?  Напротив трябва да работите, да дават високи заплати на хората. Те трябва да работят тук и да си тръгват с оптимизъм , за да може догодина България пак да е напред”, каза премиерът.

Важно решение за децата от предучилищна в Пловдив