Жена се подразни на водач, който "настоявал тя да се премести от дясната лента на празната магистрала "Тракия". Това твърди жената в публикация в социалните мрежи, която GlasNews видя.

Жената разказа, че се е движела със 130/140 км/ч в дясната лента на "Тракия", когато зад нея застанал водач, който започнал да й присвятка с фаровете.

"Мислещият се за нископрелитащ самолет ме застига с бясна скорост и ми светка с фаровете. В аварийната ли трябва да се прибера в случая, за да осигуря достатъчно комфорт?", писа Ваня Райчева.

Какъв е проблемът?

Коментиращи се разделиха в мненията си. Някои определиха действието на водача като "нахално".

Други пък обвиниха жената, че е "била разсеяна" и "най-вероятно е карала между лентите".

Трети път казаха, че става дума за вид "предупреждение".

"Ще се пробвам да обясня! И аз го правя това, ако се наложи, защото много често дори да се движите в средна лента, ако ви застига опитен шофьор, каращ с примерно над 200км.ч. и види, че поведението на автомобила ви подсказва невнимание, това е единствения начин да ви предупреди!", пише коментиращ.

"Понякога ми се е случвало на полупразна магистрала автомобил да маневрира към изпреварваща лента, примерно заради дупка, без пред него да има видима причина за шофьора на автомобил караш по-бързо/изпреварващ.", разказва мъжът. "Надявам се, че ви дадох някаква обосновка. Този пост предполага към вечната дискусия за скорост и правата на движещия се с максималната разрешена, че видиш ли той е непоклатим, щото е със 140. Взимам пуканките и сядам!"

Жена допълни: "Пътувам постоянно и понякога ми се налага да присвяткам с фароветена на автомобил в дясната лента, който искам да изпреваря поради поведението му на пътя. Много от шофьорите криволичат и много от тях застигайки кола пред тях без да сигнализират с мигач и без дори да погледнат дали отзад има изпреварващ автомобил излизат и изпреварват."

Други потребители пък предположиха, че става дума за предупреждение, че водачът идва с висока скорост. "Святка ти да не кривнеш в ляво и да се изкривите и двамата... предупреждава от далече, че прелита. Когато бързам и аз така правя...", каза човек. "Нормална предупредителна светкавица, за да е сигурен, че няма да тръгнеш вляво и си го видял - най вече нощно време!", писа пък друг.

Друга причина за "светлинната бибитка" може да бъде и неизправност по автомобила на жената, за която тя не знае - примерно открехната врата, багажник или преден капак, неработещи фарове, прибрани странични огледала, неукрепен товар или мека гума, посочи коментиращ. 

Снимката е илюстративна.