Тежко остава състоянието на 7-годишното дете, което беше транспортирано до „Пирогов” с медицинския хеликоптер преди два дни. Момчето е с множество наранявания след катастрофа на пътя София – Варна, в която участва и колата на певицата Анелия. Вчера тя направи изявление в социалните мрежи, а днес говори бащата на детето. Прокуратурата в Ловеч образува досъдебно производство.

„Бях с двете си деца, пътувах към село Орешак, за да ги заведа на панаир и да видят дядо си. Малко след Български извор видях бързо движеща се кола срещу мен. В един миг просто фаровете ѝ се озоваха в моята лента и аз направих дясна маневра, за да не стане челен удар, но не можах да избегна напълно катастрофата. Ако аз не бях реагирал достатъчно бързо в този момент, просто нямам думи какво можеше да се случи. Едно от децата ми изхвърча от автомобила. И двете бяха в столчета и с колани. Извадих семейството си, другото дете лежеше настрани. От отсрещния автомобил никой не излезе да попита „Хора, живи ли сте, здрави ли сте, добре ли сте?”, разказа Николай Бояджиев.

Анелия след катастрофата: Мили хора, не знаете истината ВИДЕО

„Все пак детето ми лежеше на пътя, едва ли не полуживо. В този момент човек може да каже всичко. Реагирал съм остро, да. Но нито съм нападал някой, нито съм искал нещо да направя. Дойдоха две линейки, първата закара по-голямото ми дете до болницата, понеже беше в много критично състояние. Все още е така. Втората линейка изчака да дадем проби – тестът за алкохол ми беше напълно отрицателен. Трябваше да идем до патрулката да дадем проба и за наркотици. Аз не успях да изчакам пълния резултат да излезе, защото от линейката ме извикаха, че трябва да тръгваме. В болницата дадох кръвна проба. Никога през живота си не съм употребявал наркотици”, поясни още Бояджиев в ефира на "Нова".

И призова: „Бих казал на абсолютно всички водачи – не конкретно на този – че каквото и да се случва, когато има такова произшествие, е чисто човешко да се провери отсрещният как е. В Закона за движението по пътищата го пише – когато има ПТП с пострадал, всички в по-добро състояние са длъжни да помогнат”.

Фолкпевицата Анелия е катастрофирала тежко, колата е смляна СНИМКИ

Два дни след инцидента, Анелия също проговори за сблъсъка на пътя. „Искам да кажа, че ми е много болно за това, което преживях последните дни и още по-болно ми е, че хората правят циркове с тази случка. В колата беше и моето дете, което преживя пълен ад”, заяви певицата във видео във Facebook.

Според нея бащата на пострадалото дете разпространява лъжи. „Да, не отидохме да помогнем, защото бащата преживяваше някакъв шок, започна да рита колата, да ни заплашва, че ще ни убие, да чупи стъклото”, поясни попфолк звездата.

По думите на Анелия мъжът е дал положителен тест за употреба на амфетамин. Проговори и бащата на пострадалото дете, който не пожела да застане пред камерата на телевизията. Според него в случая става въпрос за фалшиво положителен тест. Затова изчаква резултата от кръвната проба.

Въздушната линейка превози дете в тежко състояние от Плевен до София